30 april 2022
14:00

Trollhättans FK

Makalöst skön seger efter ett sent segermål hemma mot TFK!

4-3 i 91:a minuten och tre poäng, helt fantastiskt! En match där det spelades bra offensiv fotboll och målen det bjöds på var ju riktiga läckerbitar.
Vilken match det blev mellan två lag som börjat lite knackigt i seriespelet, minst sagt. Vi hade skrapat ihop 0 poäng och gjort 0 mål inför den här matchen och för oss kändes det som att en del stod på spel. Vi lyckas inte bara spräcka målnollan, vi gjorde 4 st fina mål och tog tre välbehövliga poäng!
Matchen startade i ett högt tempo och det märktes tidigt att det var två lag som ville spela och verkligen bjöd upp till spel. Det böljade en hel del fram och tillbaka, även om TFK kanske var något mer framåtlutade till en början. De kom upp och skapade en del hörnor tidigt i halvleken. Det blev också lite lurigt direkt på bortre stolpen vid en av dem. TFK hade en av planens giganter på sin vänsterkant, en spelare som spelat flera säsonger i div 1, vilket också märktes. Han gjorde lite som han ville på planen. Deras anfall byggde mycket på att han skulle vara delaktig. Som sagt TFK något mer spelförande i början och vi kontrade mycket vasst några gånger, där det bara fattades lite för att den skarpa chansen skulle komma. Strömfelt, Aronsson och Timmie skapade ett par möjligheter tidigt men det ville sig inte riktigt.
Sedan small det då till slut. Ett mycket fint anfall, som startar nerifrån med uppspel på mitten, utspel till ytterback som drar två gubbar och spelar ner bollen bakom deras backlinje på vår högersida. Strömfelt har löpt ner bakom och tar emot bollen. Alfred följer med upp och in i straffområdet lite till höger. Passningen sitter på hans fot och på andra touchen drar han till och bollen går in i bortre krysset nästan. Oerhört fint spelat hela vägen och avslutet var ju delikat! 1-0 och stor glädje förstås.
Efter ledningsmålet tycker jag vi tar över spelet och får mer boll än TFK. Vi får till någon mer chans men det vill sig inte riktigt.
TFK tar sig sakta tillbaka in i matchen och kommer lite närmare igen. Deras vänsterback, nr 5, slår ett fint inspel som nickas mot mål men Mike avvärjer med en hand. På hörnan blir det farligt men nickas utanför i bra läge.
Efter detta sticker vi upp i anfall och har bollen runt deras straffområde, de bryter vårt anfall och slår en lång boll in på vår planhalva där deras snabba anfallare kommer först och rundar Mike och gör 1-1. Lite från ingenstans kändes det som. Tungt!
Direkt efter målet kommer de upp och skapar två bra lägen på två hörnor igen. Den ena räddar Mike till hörna och på den nickar de bollen rakt i ribban. Spelet böljar sedan lite fram och tillbaka, TFK får ytterligare hörna och på den kommer också bollen studsa rätt för dem, vid bortre stolpen får en spelare skottläge och skjuter förbi två täckande VSK-spelare och 2-1 känns inte rättvist i detta läget.
Det står sig till paus och vi försöker gjuta mod i killarna då det verkligen känns som att vi kan vända på detta!
Andra halvlek börjar vi rätt så bra och skapar direkt hörna och det märks att vi verkligen vill göra något bra av andra halvlek. Det börjar också bli lite tuffare närkamper och domaren får lite mer att göra känns det som. Spelarna känner av att det börjar hetta till kan man säga.
Ett finta anfall avslutas med en öppnande passning från Hugo Andersson som ger Brooks öppet mål och 2-2 tror vi. Men icke, Brooks har varit några millimeter på fel sida, så typiskt. Men här är vi på gång.
Direkt efter detta får vänster backen i TFK bollen och gör en riktigt raid på kanten, kommer in på mål och rullar in bollen till 3-1. Mycket tungt!
Bara minuter senare skapas ny nerv då vi startar ett fint anfall från vänster ut till höger och strömfelt tror jag slår in bollen mot mål, målvakten enhandsräddar, på bortre stolpen dyker Brooks upp och dunkar in bollen på volley. Mycket viktigt att svara upp direkt på deras mål. Mycket fint anfall också.
Känslorna i matchen ökar, TFK vill dra ner på tempot och vi vill ju gå för en kvittering. Domarna får mer att göra och det smäller i närkamperna, det munhuggs en del också. Matchen lever i allra högsta grad, det är nerv och det är glöd hos spelarna.
Vi trycker på och TFK kontrar, eller ställer om kan man säga. Vi lyckas nästan kvittera på en hörna som Gurra nickar mot öppet mål men en utespelare dyker upp på linjen och nickar bort bollen, mycket nära! Bollen går ut mot sidlinjen och hämtas upp av Gurra tror jag faktiskt. Han slår tillbaka bollen in mot målet och där får Aronsson tag i den, han slår bollen efter marken, behärskat vid sidan av målvakten och det är 3-3, fantastisk känsla! Vilken upphämtning. Vi hämtar bollen i nätet och springer upp för vi vill ha mer, det är kul att se.
Spelet fortsätter och Brooks gör en djupledslöpning och blåses av för offside på nytt. TFK hämtar bollen och den spelare som lägger bollen passar iväg den till vad han tror är en medspelare. Philip J uppfattar detta och tar bollen och slår in bollen i öppet mål. TFK är helt vilsna och domarteamet har inte riktigt pejl på vad som hänt dom heller. Men efter lite överläggningar kommer man fram till att bollen låg på fel ställe för att slå igång spelet och Philips mål tas bort. Typiskt, här trodde vi ju på 4-3!
Sedan böljar spelet igen och det är enormt spännande när klockan passerar 90 minuter. Känslorna svallar i närkamperna och så kommer avgörandet! Brooks tar en närkamp mitt på deras planhalva. Bollen hamnar hos Oscar C. TFK ropar på frispark och är sura. Oscar avancerar och spelar bollen till Aronsson. Han tar med bollen in mot mål men faller omkull, bollen studsar på något sätt på Aronsson och Christensson har följt upp passet och kommer först till bollen. Han slår en enkel bredsida förbi målisen och 4-3 är ett faktum. TFK vill ha målet bortdömt men det stod sig och det var skönt. Stort jubel, vi håller undan och tar tre poäng. Helt magiskt.
Härligt match, många mål, fina anfall och kampmoment. Det är fotboll. Vi vann och inte orättvist heller. Bra jobbat av alla. Återigen en fantastisk matta som ger oss möjligheten att spela fotboll.
Nästa vecka är det J-DM hemma mot Vänersborgs FK kl 19 på måndag och sedan är det VInninga på bortaplan på torsdag kl 19.